Facts om indeklima

Ifølge brancheforeningen Dansk Ventilation, er det muligt at spare op til 15 gange energiudgiften ved at have et godt indeklima. Og masser af forskningsresultater dokumenterer klart, at indeklimaet har betydning for helbred og økonomi.

Indeklimaets betydning

Et godt indeklima er en væsentlig faktor for trivsel, sundhed, produktivitet og indlæring. Derfor kan der faktisk være penge at spare for dine kunder, når der skabes et bedre indeklima.

Effektivitet

En lang række undersøgelser viser, at folk arbejder 10-15 procent mere effektivt i et godt indeklima med den rigtige temperatur og med frisk luft. Det gælder også for skoleelever. Danmarks Tekniske Universitet har f.eks. påvist en indlæringsforbedring på op til 15 procent, når indeklimaet forbedres.

Økonomi og besparelser

Eksempel: En arbejdsplads på et kontor, hvor der er ca. 20 m2 pr. medarbejder, koster i ren lønudgift omkring 15.000 kr. pr. m2 pr. år. Blot 1 % spildt arbejdstid som følge af et dårligt indeklima koster altså 150 kr. pr. m2 pr. år – eller mere end den årlige energiudgift pr. m2! Så 10 % spildt arbejdstid svarer til 10-15 gange den årlige energiudgift. Der kan altså spares op til 15 gange energiudgiften om året ved at have et godt indeklima!

Helbred

En lang række undersøgelser viser desuden, at et godt indeklima har væsentlig betydning for bl.a. forkølelser og andre luftvejslidelser. Sygdomme, der ofte er årsag til fravær fra arbejdspladsen.

Kontakt os

Har du brug for sparring på en opgave? Vil du vide mere om vores løsninger? Har du brug for service? Telefon: +45 70 27 17 99 Mail: info@vm-klima.dk